Blog – 5 tips om nog meer bier te verkopen

5 tips om nog meer bier te verkopen - Header smal - DEF

De top 5 tips om nog meer bier te verkopen

  1. Vraag bij het eerste contact waar gasten zin in hebben! Luister goed en geef gasten een passend advies bij hun gewenste smaak. Als ze langer blijven zitten maak dan een mooi biermenu voor ze!
  2. Maak een goede bier- en spijscombinatie met een daghap of een lekkere borrelhap en bied deze actief aan bij gasten voor een interessante prijs. Zorg dat het eten niet te snel is zodat je een tweede bier kan verkopen.
  3. Werk met wisselbieren van tap en fles en laat mensen deze proeven zodat ze zelf kunnen kiezen. Bied deze aan in verschillende formaten glaswerk.
  4. Maak een alcoholvrije biercocktail, maar let er wel op dat het naar bier blijft smaken in plaats van een cocktail! Wees creatief en bedenk een leuke naam.
  5. Maak van actief verkopen een spel en kies per dienst/dag een item dat onder de aandacht gebracht gaat worden. De collega die het meest verkoopt krijgt een leuke attentie, een massage van het team of een lekker glas bier!

Ivo geeft bij HM Academy ook twee trainingen:

CULINAIRE BIER & FOOD PAIRING

Er is geen drank die beter met eten combineert dan bier. Bier heeft namelijk naast zuur en zoet ook bitter, en dat ontbreekt in de meeste wijnen. Om op een hoog culinair niveau de verbinding tussen bier en spijs te maken, ontwikkelde de HM Academy samen met Ivo de masterclass culinaire bier & food pairing.

BIER ALS OMZETVERGROTER

Bier is een echte omzetvergroter. In deze training leer je actief en gastvrij verkopen zodat je meer omzet genereert met bier. Je leert hoe je de gemiddelde besteding per gast zo hoog mogelijk krijgt, zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Stel, je medewerker verkoopt 5 bier extra per dag. Dat genereert €3900,- omzet per jaar!