Meer omzet door bierverkoop - online training

Bier is een echte omzetvergroter. In deze training leer je actief en gastvrij verkopen zodat je meer omzet genereert met bier. Je leert hoe je de gemiddelde besteding per gast zo hoog mogelijk krijgt, zonder de gastvrijheid uit het oog te verliezen. Stel, je medewerker verkoopt 5 biertjes extra per dag. Dat genereert €3900,- omzet per jaar!

In één dag krijg je inzichtelijk wie je doelgroep is (zijn het traditionele of experimentele drinkers?) en daar stem je je assortiment op af. Je leert biersmaken te herkennen en omschrijven zodat je je gasten goed kunt adviseren. En krijg je inzichtelijk welke manieren van verkopen jij het prettigst vindt.

Voorafgaand aan de training ontvang je ter voorbereiding een aantal vragen en stuur je je bierkaart toe voor de gratis analyse.

Indeling training

10.30 – 12.00 uur

  • Proeven (je ontvangt een bierpakket voorafgaand aan de training)
  • Smaken van bier en bierkennis
  • Hoe adviseer je het juiste bier aan de gast

Pauze

12.30 – 14.00 uur

  • Analyse van de menukaart
  • Hoe motiveer je je collega’s tot actief verkopen?
  • Doelen stellen en plan van aanpak maken

 

Gratis motivatie-uur

Motivatie-uur via zoom. Hierin blikken we terug op de training, kun je je vragen stellen en ontvang je extra tips en tricks.


Dit levert het je op

Na de training weet je welke doelgroep/bierdrinker voor jouw zaak het meest relevant is en maak je een analyse welk bierassortiment past bij jouw doelgroep. Je kent de verkooptechnieken en weet welke het beste bij jou past.

Aan het einde van de dag heb je dus een compleet plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kunt en je collega's kunt motiveren meer bier te verkopen.

Extra

Je ontvangt een checklist voor een goede bierkaart en spiekbrief met de beste zinnen voor actieve verkoop. Hiermee breng je de opgedane kennis direct in de praktijk.

En 3 weken na de training gaan we je kennis nog eens opfrissen in een motivatiezoom van een uur. Waarbij we de successen delen en de gelegenheid is om vragen te stellen en te sparren met de trainer.

Deze training bestaat uit een 1/2 dag

Tarief
€ 95,- (per persoon, inclusief bierpakket, exclusief BTW). Na inschrijving ontvang je een factuur.

Tijd
10.30 - 14.00 uur

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 20 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin veel aandacht is voor vragen.

Inbegrepen

  • Je ontvangt een bierpakket
  • Je ontvangt een checklist en een 'spiekbrief' waarmee je direct aan de slag kunt
  • Je ontvangt een certificaat van deelname

Voor deze training is een laptop met camera noodzakelijk

Ivo Thijssen is een onafhankelijke biersommelier, Certified Cicerone®, trainer, ondernemer en bierambassadeur. Ivo is specialist in commerciële bierkennis, bier en eten combineren én het laatste stuk van de bierreis; verkopen, tappen en serveren.

 

 

Has van Goethem is een onafhankelijke biersommelier en trainer. Hij staat wel bekend als de bierprofessor door zijn encyclopedische kennis over bier. Has heeft jarenlange ervaring op het gebied van speciaalbier en bier en spijscombinaties. Biervocabulaire en storytelling zijn de belangrijkste aspecten om te zorgen dat uw gast hét beste bier uitgeserveerd krijgt.

Trainingsdata

26 april 2021

10.30 - 14.00 uur

11 oktober 2021

10.30 - 14.00 uur