Training Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Voorkom fouten en beheers kosten

De Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) is sinds 1 januari een feit. Wil je als horecaondernemer problemen, zoals loonclaims, voorkomen? Dan is het van groot belang de nieuwe regels te kennen en correct uit te voeren.

Voor 1 april 2020 moet je geregeld hebben dat schriftelijke arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd zijn ondertekend door werkgever en werknemer. Alleen op die manier kom je in aanmerking voor een lage WW-premie. Je hebt dus nog een aantal weken om dit te regelen.

Voor wie fouten wil voorkomen en kosten wil beheersen, heeft de HM Academy in samenwerking met Kennedy van der Laan de training Wet arbeidsmarkt in Balans voor de horeca ontwikkeld.

Inhoud van de training

De WAB heeft grote impact op horecaondernemers met vast en flexibel personeel. Ben je al bekend met de nieuwe regels rondom de transitievergoeding? Ken je alle nieuwe regels voor oproepkrachten met een nul-uren contract? Hoe kan jij voorkomen dat ze loon claimen voor uren die ze niet hebben gewerkt? En wat weet je over de status van payrollers? Wat zijn hun rechten ten opzichte van jouw ‘eigen’ werknemers?

Zaken die veranderen door de WAB zijn:

  • Payrolling;
  • Oproepcontracten;
  • ZZP-ers
  • Ketenregeling
  • WW-premies die werkgever moet betalen
  • Transitievergoeding
  • Ontslag

Tijdens de training worden handvatten geboden hoe je hiermee om moet gaan. Ook zullen de ‘slapende’ dienstverbanden worden besproken.


Dit levert het je op

Na het volgen van de training ben je op de hoogte van de Wet arbeidsmarkt in Balans. Je krijgt tips over het oproepen, afzeggen en aanbieden van contracturen aan oproepkrachten. Je weet waar de mogelijkheden liggen om geld te besparen op premies, hoe je om moet gaan met oproepcontracten en op welke wijze het ontslagrecht voor vaste contracten soepeler wordt.

Na afloop ben je goed voorbereid op de aanpassingen die je in je personeelsbeleid moet doen.

Trainer Jessica Dietz

 

 

 

 

 

 

Jessica Dietz is arbeidsrecht advocaat bij Kennedy Van der Laan en maakt onderdeel uit van het Hospitality team. Zij doceert regelmatig over arbeidsrechtelijke onderwerpen en adviseert en procedeert over uiteenlopende kwesties van het arbeidsrecht waaronder de wijzigingen door de WAB. Daarnaast doet ze de juridische begeleiding van reorganisaties, individuele ontslagzaken en zaken over flexibele arbeidsrelaties.

Incompany

Praktische informatie en tarief

Deze training bestaat uit 1 middag van 13.00 - 17.00 uur, inclusief broodjeslunch

Tarief
€ 195,- (per persoon, exclusief BTW, inclusief koffie/thee, lunch en borrel). Na inschrijving ontvang je een factuur.

Voor wie
De training is voor horecaondernemers, hr-managers, iedereen die verantwoordelijk is voor personeel.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 20 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin veel aandacht is voor vragen.

Inbegrepen

  • Wij ontvangen je met koffie, thee en een broodje.
  • Gedurende de middag kun je gebruik maken van koffie, thee, water, frisdrank en lekkernijen.
  • We eindigen met een borrel. Je sluit de dag, onder het genot van een hapje en een drankje, samen met je medecursisten af.
  • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Download de brochure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je de informatie op je gemak doorlezen of doorsturen naar een collega? Download dan hier de brochure!

Trainingsdatum

2 maart 13.00 - 17.00 uur

Postillion Hotel Utrecht Bunnik

Aanmelden voor deze training is helaas niet meer mogelijk