Master high-end bier&food pairing

Masterclass high-end bier&food pairing

Er is geen drank die beter met eten combineert dan bier. Bier heeft namelijk naast zuur en zoet ook bitter, en dat ontbreekt in de meeste wijnen. Om op een hoog culinair niveau de verbinding tussen bier en spijs te maken, ontwikkelde de HM Academy samen met internationaal biersommelier, zytholoog en ‘bierprofessor’ Fiona de Lange, de masterclass high-end bier&food pairing.

Een unieke masterclass die nog niet in Nederland wordt gegeven!

De restaurantsector is de meest competitieve sector binnen de horeca. Onderscheidend vermogen is een vereiste om te overleven. Door in te zetten op een hoog kennisniveau op het gebied van bier&food pairing, ontwikkelt zich een specialisatie binnen het bedrijf die je onderscheidend in de markt zet. Die unieke beleving is hetgeen waar de hedendaagse gast naar opzoek is.

Om het maximale uit de training te halen, is een gefundeerde basiskennis over bier onontbeerlijk. De cursus is speciaal ontwikkeld voor het hogere segment.

 Nu inschrijven 

 6 oktober 

Omschrijving

Leer in één dag hoe je je gasten op een hoogwaardig culinair niveau kunt laten genieten van de perfecte bier&food combinatie. In een dag ontdek je welk type gasten jij dagelijks in de zaak ontvangt en hoe je die optimaal kunt laten genieten van een verrassende bier&food beleving. Iedere gast zal een bier&food pairing waarderen. Mits de pairing klopt en is afgestemd op het type gast.

Uiteraard wordt de theorie tijdens deze inspirerende training gecombineerd met de praktijk, waardoor je zelf de ultieme smaakcombinaties kunt ervaren. Er worden verschillende gangen, en dus ook verschillende smaakcombinaties, geserveerd. Op deze manier kun jij na deze training de perfecte bier- en spijscombinatie adviseren aan je gasten.

 

Op maat gemaakt

Je krijgt de vaardigheden om een gastprofiel te maken die is gebaseerd op een laag, gemiddeld of hoog sensitief persoon. Je leert hoe je het type gast koppelt aan de juiste smaakcombinaties en op welke wijze je succesvol bier&food combinaties maakt.

 

 Nu inschrijven 

 6 oktober 

Inhoud van de masterclass

 • Je krijgt de vaardigheden om een gastprofiel te maken
 • Ontdek welk type gast je zelf bent
 • Hoe maak je goede high-end bier&food pairings
 • Aan de hand van de gang in een menu proef je wat wel en niet goed combineert in bier&food combinaties
 • Het presenteren en verkopen van bier&food pairings

 

Dit levert het  op

Na de training kun je ieder type gast een perfecte bier&food pairing serveren. Ook is het mogelijk om aan tafel een goed bieradvies te geven als de gast hierom vraagt. Je bent bovendien in staat om de verkoop van bier&food pairings binnen het team goed over te brengen zodat ook zij ermee aan de slag kunnen. Samen met de chef is het mogelijk om steeds weer een high-end bier&food pairing te maken die gericht is op het type gast in de zaak.

 

Extra naslagwerk

Je ontvangt een hand-out met gangbare bier&food combinaties die als naslagwerk dient, zodat je snel en overzichtelijk ziet welke bierstijl combineert met welk type gerecht.

 

Trainer Fiona de Lange

Fiona de Lange is gediplomeerd internationaal biersommelier, Zytholoog, Certified Cicerone en brouw technoloog. Al meer dan 25 jaar is zij gepassioneerd met bier bezig en al ruim tien jaar verzorgt zij trainingen in de horeca, retail en aan brouwerijen op het gebied van bier en bier&food.

 

 

Incompany

Praktische informatie en tarief

Tarief
€ 295,- (per persoon, exclusief BTW, inclusief koffie/thee, lunch en borrel). Na inschrijving ontvang je een factuur.

Voor wie
De training is voor restaurateurs, chef-koks, en sommeliers (restaurants, hotel-restaurants).

Om het maximale uit de training te halen, is een gefundeerde basiskennis over bier onontbeerlijk. De cursus is speciaal ontwikkeld voor het hogere segment.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 15 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin veel aandacht is voor vragen.

Inbegrepen

 • Gratis parkeren
 • In de ochtend ontvangen wij je met koffie en thee.
 • Gedurende de dag kun je gebruik maken van koffie, thee, water, frisdrank en lekkernijen.
 • De lunch bestaat uit een uitgebreid, goed verzorgd lunchbuffet.
 • Halverwege de dag is er een onderbreking met een Energy Break, zodat je daarna weer fris bent voor de rest van de training.
 • We eindigen met een borrel. Je sluit de dag, onder het genot van een hapje en een drankje, samen met je medecursisten af.
 • Je ontvangt een certificaat van deelname

Kom je van ver en wil je uitgerust aan de training beginnen?

Dan kun je overnachten bij het Postillion. Wij hebben een aantrekkelijk tarief voor je geregeld.

Download de brochure

Wil je de informatie op je gemak doorlezen of doorsturen naar een collega? Download dan hier de brochure!

Trainingsdata

6 oktober 2020

09.30 - 17.00 uur

Postillion Hotel Utrecht Bunnik

We hebben alle voorbereidingen getroffen om de veiligheid van alle deelnemers en medewerkers te garanderen. Via deze link vind je het protocol en gedragsregels die gelden bij onze trainingslocatie Postillion Hotel Utrecht Bunnik.